Talende Web

Ser frem til god dialog med ny helseminister

bilde av vestre

Vi gratulerer Jan Christian Vestre som ny helseminister. Behovet for å få på plass en nasjonal øyehelseplan er en av våre prioriterte saker og vi ser frem til god dialog med Vestre rundt dette, sier Asle Haukaas, leder i Norsk Glaukomforening.

 

Både Glaukomforeningen og fagmiljøet er bekymret for den tydelige utakten mellom det voksende behovet i øyehelsepleie og den økende mangelen på øyeleger og øyesykepleiere.

bilde av asle haukaas
Leder Asle Haukaas.

–  I dag lever over 75 000 nordmenn med glaukom (grønn stær). Vi vet at glaukom er den øyediagnosen som krever flest konsultasjoner, og antall henvisninger vil øke kraftig frem mot 2040, samtidig er det for lav kapasitet på både øyeleger, øyesykepleiere og annet relevant helsepersonell. Det er derfor på høy tid at vi får på plass en nasjonal øyehelseplan som beskriver hvordan det økende behovet i øyehelsepleie møtes i forhold til en voksende aldrende befolkning, sier Haukaas.

 

Se film: Nestleder i Glaukomforeningen Liv Gjems forklarer hvorfor det er et stor behov for en nasjonal øyehelseplan: Ja til nasjonal øyehelseplan!

Publisert:
19. april 2024

Siste innlegg